Fördjupningskurs för dig som gått Steg 1 och Steg 2. 

MATSMÄLTNING – KROPPENS SYSTEM – SJUKDOM

Lördag  klockan 09.00 – 16.00. 

Söndag klockan 09.00 – 16.00. 

Plats: AyurVeda Livsbalans AB, Stenhagsgatan 4D, 65344 Karlstad.

Investering: 1950 kr. OBS! Anmälningsavgift, 300 kr swishas till 123 213 20 25. När den är registrerad så har du en plats på kursen. Vi sänder dig en faktura på resterande kursbelopp.

Sänd din anmälan + namn + adress + telefonnummer till info@ayurvedalivsbalans.se eller sms:a till 070-236 33 96.

Anmälan senast. Begränsat antal platser.

KURSINNEHÅLL:

KROPPENS olika system – lymfsystem, blod, nervsystem m. fl. Allt behöver få rätt näring för att fungera optimalt. Du lär dig på vilket sätt du själv kan upptäcka och påverka om det finns en störning i något av kroppens system.

Du får råd och tips på vad som hjälper och läker när det gäller olika typer av livsmedel, läkeörter, kryddvatten osv.  Här plockar vi in även det som modern forskning inom Ayurveda klarlagt. Det är fantastiskt hur mycket vi själva kan göra om vi vill påverka vår egen hälsa.

MATSMÄLTNING – att ha en bra matsmältning har stor betydelse för att hålla sig frisk genom livet. Det spelar en mycket stor roll hur vi smälter maten vi äter och vad och hur vi äter. Om det vi äter blir till näring eller istället bildar ama/toxiner som gör oss sjuka.

Var och en av oss, beroende på kroppstyp/dosha, behöver olika mathållning, mat, dryck, mängd och temperatur på maten osv. 

Även hur du smälter intryck och känslor har stor betydelse för om matsmältningen fungerar optimalt eller inte. Allt påverkar alltid magen. Du kan äta bästa och nyttigaste maten med om du sitter i ”fel” sällskap eller miljö som påverkar dig negativt så påverkar det matsmältningen. Där har vi så olika upplevelse beroende på vilken dosha som dominerar oss.

SJUKDOMAR – Vad är det egentligen som gör oss sjuka. Ayurvedaläran beskriver sjukdomar som en obalans i matsmältningen. Vi måste ha balans mellan Vatas – nervsystem, Pittas – heta förbränning och Kaphas – närande näringsupptagning. 

Vi går in på ett djupare plan och pratar om de primära och sekundära orsakerna till att sjukdomar uppstår, enligt hälso- och sjukvårdssystemet Ayurveda. Du får kunskap om hur du själv kan påverka din hälsa och göra bra val. 

Inom Ayurveda behandlar vi i första hand inte problemet/sjukdomen, utan vi behandlar personen. Kryddor och örter används för att ”justera” effekten på den mat vi äter. Det gör att näringsupptagningen blir bättre och att balansen i magen blir bättre. 

Vi fördjupar oss i hur sjukdomar växer till och sprider sig i kroppen. Det sjukdomsförlopp som Ayurveda redan för 5000 år sedan såg som möjliga orsaker.

 

Pia Jonna Ludvigsson – dipl. Ayurvedisk hälsovägledare och dipl. behandlingsterapeut på AyurVeda Livsbalans AB i Karlstad. Samt certifierad för egenvårdskurser.

Lennart Ludvigsson – utbildad 5 steg inom Ayurvedaskolan samt dipl. behandlingsterapeut.

Kärlek & kram

 

Copyright © AyurVeda Livsbalans AB Karlstad 2020