Maskros-rot används för att föra ut gifter ur bindväven. Maskrosrot är rik på bitterämnen, pektin, garvämnen, inulin och slemämnen. Bitterämnen stimulerar aptiten och matspjälkningen och ger mer galla och andra magsafter som gör att vi kan spjälka fett bättre.

Maskrosrot Eko innehåller garvämnen som är sammandragande och slemämnen skyddande och mjukgörande för slemhinnor. Används vid alla typer av kroniska inflammationer.

Drick det här teét ½ timme före måltid, separat eller blandat i annat ört-te för att stödja utrensning.

OBS! Maskros-rot ska undvikas vid gallsten, diabetes eller vid blodförtunnande medicinering.

Till en stor kopp/mugg vatten tar du 2 tsk maskros-rot. Koka under lock i ca 10 minuter. Låt svalna av innan du dricker. Drick 2 ggr/dag i max 3 veckor.

Maskrosrot är bittert så är du en Vata-person kan du lägga till 1 knapp tsk läkemalva-rot och ca 1 krm mald ingefära.

Beställ maskros-rot te här

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail