Egenvårdskurserna, Steg 1 -3 baseras på den Ayurveda utbildning som vi själva valde när vi började intressera oss för hälsoläran Ayurveda. Den hette då Markarydskolan, men heter numera Ayurvedaskolan Human Health.

till kurserna

Klarälven i Karlstad

Ayur-Veda AB och Markarydskolan startades av Maivor Stigengreen och Lennart Eriksson som började arbeta med ayurveda 1988. Gradvis ökade de sin verksamhet genom att de “av en slump” fått kontakt med ayurveda läkare och producenter av örtpreparat under en resa till Nepal.

Maivor har med hjälp av nepalesiska läkare och specialister utarbetat en Ayurvedautbildning i 10 steg, där Steg 1-3 handlar om de grunder som man bör känna till för att på egen hand kunna förändra sitt liv med hjälp av Ayurveda.

Vi (Pia Jonna och Lennart) valde deras Ayurvedautbildning för att den är resultatet av deras vision om att sprida läran till så många som möjligt.

De ayurvediska hälsovägledare som hon utbildat får efter en tid och efter att ha gjort över 50 hälsorådgivningar i sin tur börja lära nya elever Ayurveda. På det sättet produceras nya lärare trots att Maivor numera är pensionerad.

Pia Jonna Ludvigsson är diplomerad hälsovägledare/terapeut hos AyurVeda Livsbalans AB  och även licensierad för att hålla Steg 1-3, egenvårdsdelen, i kursplanen. För att ta hand om sin egen hälsa kommer man långt med Steg 1-3. Det är kanske den svåraste och mest omvälvande förändringen som du ska göra när det gäller din hälsa.

Ayurveda är väldigt olikt vårt invanda västerländska sätt att se på hälsa, sjukdom och åldrande. Men det är spännande att utmana sina övertygelser.

Steg 1 Läs mer

Steg 2 Läs mer

Steg 3 Läs mer

Efter genomförd Ayurveda utbildning Steg 1-3 kan du sedan fortsätta utbildningen upp till och med Steg 10, för att bli diplomerad Ayurvedisk hälsovägledare.

© AyurVeda Livsbalans AB 2019.

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail