Ayurvediska behandlingar har en flertusenårig historia. Ayurveda är Indiens traditionella system för hälsovård och sjukvård. Det är en ingående vetenskap om att skapa mental och fysisk hälsa, genom naturlig kost och livsstil. Behandlingarna har genom årtusenden utvecklats tillsammans med Siddha och Yogans system för ett hållbart liv och ständig personlig utveckling. Ayurvediska behandlingar har alltid ett medicinskt eller mentalt stärkande syfte.

Kunskapen om marmasystemet är en viktig del av de Ayurvediska behandlingar som vi utför. Både Ayurveda, Yoga och Siddha har system för att identifiera energikanaler (nadier) och energipunkter (marmapunkter och chakrapunkter). Genom att påverka dessa energicentra har man lärt sig att utnyttja kraften i kroppens Prana (livskraft/livsglädje) för läkande beröring.

Existensen av sådana känsliga regioner visar att kroppen inte bara är en fysisk massa, utan ett energifält med punkter genom vilka vi kan påverka både fysiska och psykiska processer. Kroppen har sina egna heliga energiplatser och signaler förmedlas hela tiden genom kroppen.

“Peptider och receptorer förmedlar budskap inom hjärnan, från hjärnan till kroppen,  från kroppen till kroppen,  från kroppen till hjärnan”. Candace Pert Professor i neurovetenskap.

Följande Ayurvediska behandlingar finns hos AyurVeda Livsbalans AB:

Marmabehandling: Akupressur på energipunkter för Vata, Pitta eller Kapha. Ayurvediska behandlingar där vi ger  80 -110 punkter en kort akupressur. Läs mer

Akupressurbehandling: Akupressur på energipunkter för specifika problem. Ayurvediska behandlingar där vi ger 10 – 15 punkter akupressur under längre tid. Läs mer

Indisk huvud och ansiktsmassage. Läs mer

Abhyanga, Oljemassage: Behandling med stor mängd varm olja som masseras in i huden med lätt massage. Oljan ska vara mera verksam än massagen. Läs mer

Abhyanga – Shirodara – Swedana. Läs mer

Swedana, Svettning:  En form av kåpa sänks ner över klientens kropp men utan att huvudet behöver vara med i värmen, och sedan höjer vi temperaturen till c:a 45 grader inne i kåpan med hjälp av vattenånga.

Basti: Varm olja (40-42 grader) i en damm av kikärtsmjöl som läggs på de större energipunkterna och hålls varm i 30-50 minuter. Vi gör sex olika dammar som är ayurvediska behandlingar baserade på de gamla Siddha tekniken. Läs mer

Boka tid

 

Ayurvedisk hälsovägledare och terapeut

Bild av egenvårdskursens kursledare Pia JonnaSvartvit Logo SFKM - Skandinaviska Förbundet KomplementärmedicinNär du bokar en behandling hos oss på AyurVeda Livsbalans i Karlstad så får du träffa Pia Jonna Ludvigsson – dipl. ayurvedisk hälsovägledare och terapeut och certifierad lärare för egenvårdskurserna Steg 1-3.

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2020

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail