Abhyanga

OBS! Tills vidare utför jag inte denna behandling! 

I den här behandlingen får du först insmörjning med varm olja, både fram- och baksida av kroppen och även insmörjning och lättare massage på utvalda marmapunkter i ansiktet. Därefter Shirodhara (oljestrålen) som ska rinna ner på 3:e ögat och vidare ner över din panna och hjässa. Behandlingen avslutas med Swedana (ångtält), som är en form av ångbastu, fast bara för kroppen, du ska inte värma upp huvudet.

Shirodhara – Swedana  är bra för ett stort antal besvär relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa och hals. Bra för att dämpa Vata och Pitta obalanser. Genom att balansera hormonsystemet motverkar den framförallt mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem.

Shirodhara är nog den ayurvediska behandling som syns mest på bilder och reklam där man kan se oljestrålen sakta rinna ner på klientens panna. Det är en väldigt avslappnande behandling som, med ayurvediska ord sägs ta ner Vata från huvudet. Alltså minska stress, surr och snurr och öka fokusering och grundning.

Swedana är en ayurvedisk terapi som det inte pratas så mycket om, men svettning anses som väldigt viktigt. Om inte svettningen fungerar optimalt så störs kroppens naturliga utsöndring, vilket ökar risken för sjukdom. Den form av Swedana som vi använder är en form av kåpa som sänks ner över klientens kropp men utan att huvudet behöver vara med i värmen, och sedan höjer vi temperaturen till c:a 45-47 grader inne i kåpan med hjälp av vattenånga. Det är både nyttigt och väldigt skönt.

OBS! Bra om du har oömma kläder att ta på efteråt eftersom du har mycket olja kvar på kroppen. Ta även med dig något att ha på huvudet efteråt eftersom det är viktigt att huvudet inte blir nedkylt efter behandlingen. Det är också bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

OBS! Inga stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen! 

Du bjuds alltid på ayurvediskt ört-te efter behandlingen.

Shirodhara – Swedana.

Tid: ca 90 minuter

Pris: 1390 kr. OBS! Ingen kontantbetalning. Betalning enbart med betalkort eller swish. 

Boka tid

OBS! Ta gärna kontakt med mig innan du bokar denna behandling så vi är säkra på att det är just den här behandlingen som passar bäst för dig i det skede du befinner dig i just nu. Välkommen att kontakta mig på tfn: 070-2363396 eller mejl: info@ayurvedalivsbalans.se / Pia Jonna

© AyurVeda Livsbalans AB 2021

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail