AbhyangaAbhyanga helkroppsmassage med varm olja, därefter Shirodhara (oljestrålen) och Swedana (ångtält). En lång och mycket avslappnande behandling. Behandlingen börjar med Abhyanga helkroppsmassage med varm olja. Därefter får en oljestråle (Shirodhara) rinna ner på 3:e ögat och vidare ner över din panna och hjässa. Behandlingen avslutas med Swedana, som är en form av ångbastu, fast bara för kroppen, du ska inte värma upp huvudet.

Abhyanga Shirodhara Swedana i kombination är  bra för ett stort antal sjukdomar relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa och hals. Bra för att dämpa Vata och Pitta obalanser. Genom att balansera hormonsystemet motverkar den framförallt mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem.

Abhyanga är en välkänd ayurvedisk behandling som används för att rena kroppen från toxiner, men även mot stress. Oljemassage är också toppen för den som lider av ledproblem och de som har svårt att hålla bort torrhet i kroppen. Klienten sitter först på en stol och får massage på hårbotten, ansikte och axlar. Sedan får personen ligga ner under resten av behandlingen.

Shirodhara är nog den ayurvediska behandling som syns mest på bilder och reklam där man kan se oljestrålen sakta rinna ner på klientens panna. Det är en väldigt avslappnande behandling som, med ayurvediska ord sägs ta ner Vata från huvudet. Alltså minska stress, surr och snurr och öka fokusering och grundning.

Swedana är en ayurvedisk terapi som det inte pratas så mycket om, men svettning anses som väldigt viktigt. Om inte svettningen fungerar optimalt så störs kroppens naturliga utsöndring, vilket ökar risken för sjukdom. Den form av Swedana som vi använder är en form av kåpa som sänks ner över klientens kropp men utan att huvudet behöver vara med i värmen, och sedan höjer vi temperaturen till c:a 45-47 grader inne i kåpan med hjälp av vattenånga. Det är både nyttigt och väldigt skönt.

OBS! Bra om du har oömma kläder att ta på efteråt eftersom du har mycket olja kvar på kroppen. Ta även med dig något att ha på huvudet efteråt eftersom det är viktigt att huvudet inte blir nedkylt efter behandlingen. Det är också bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

Det bjuds alltid på ayurvediskt ört-te efter behandlingen.

Abhyanga – Shirodhara – Swedana.

Tid: 2 tim 15 min.

Pris: 1390 kr.

Boka tid

 

OBS! Abhyanga – Shirodhara – Swedana är en behandling som tar lång tid och det används mycket olja, vilket innebär mycket tvätt och städning för mig efteråt. Därför önskar jag att du helst av allt kontaktar mig på tfn: 070-2363396 eller mejl: info@ayurvedalivsbalans.se och bokar tid. Jag tycker mycket om att göra denna behandling, dock kräver den mycket både för- och efterarbete än vad det övriga ayurvediska behandlingarna gör. Tacksam för att du har förståelse och du är varmt välkommen att kontakta mig. / Pia Jonna

© AyurVeda Livsbalans AB 2019

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail