Abhyanga-bord

OBS! Tills vidare utför jag inte denna behandling! 

Abhyanga är den mest kända och vanligaste metoden för att rensa och rena den fysiska kroppen. Reningen går till så att oljan (ekologisk kallpressad sesamolja) tar sig in i kroppen genom porerna, och förs så småningom ut genom tarmsystemet. Ayurvediska skrifter lär ut att oljan mjukar upp och tar med sig ama (slagg, toxiner) på sin väg genom kroppen.

Att kombinera egen insmörjning, Abhyanga och svettning är en ama/toxin-rensande metod som fungerar. Dock gäller det att vara envis, det som samlats i kroppen under lång tid tar förstås också lång tid att städa bort. En enskild behandling är en underbar upplevelse, men för den renande effekten behövs flera. Då rekommenderar vi även kostrådgivning för maximal effekt.

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage som görs med stora mängder varm olja.  Huvudet, ansiktet och kroppen masseras systematiskt med lugna, svepande rörelser och ett lätt tryck. Behandlingen är djupt avslappnande för kropp och sinne och stärker nervsystemet. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp.

Oljan, massagen och värmen renar kroppen från slaggprodukter. Svettning är en viktig del av renande terapier, därför avslutas följs Abhyanga-behandlingen med Swedana, ångtält. Det är en form av ångbastu för kroppen med en öppning för huvudet som inte ska vara med i värmen.  Som avslutning serveras ört- te. Som detox blir behandlingen mer effektiv om du äter lättsmält mat någon dag innan samt på behandlingsdagen.

OBS! För att du ska få ut mesta möjliga av denna behandling bör du avlasta mage/tarm både före och efter denna behandling. Kontakta mig så får du tips hur du ska gå tillväga. Jag nås på 070-2363396 / Pia Jonna

Inga stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen!

Bra om du har oömma kläder att ta på efteråt då du kommer att ha mycket olja kvar på kroppen. Du behöver även ta med dig mössa eller sjal att skydda huvudet med så du inte blir nedkylt efter behandlingen.

Efter behandlingen får du dricka en kopp ayurvediskt ört-te.

Abhyanga helkroppsmassage inkl. efterbehandling i ångtält.

Tid: ca: 2 timmar. 

Pris: 1595 kr.  

OBS! Ingen kontantbetalning. Betalning med bankkort eller swish. 

Boka tid

 

 

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2021

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail