Abhyanga-bordAbhyanga är den mest kända och vanligaste metoden för att rensa och rena den fysiska kroppen. Reningen går till så att oljan (ekologisk kallpressad sesamolja) tar sig in i kroppen genom porerna, och förs så småningom ut genom tarmsystemet. Ayurvediska skrifter lär ut att oljan mjukar upp och tar med sig ama (slagg, toxiner) på sin väg genom kroppen.

Att kombinera egen insmörjning, Abhyanga och svettning är en ama/toxin-rensande metod som fungerar. Dock gäller det att vara envis, det som samlats i kroppen under lång tid tar förstås också lång tid att städa bort. En enskild behandling är en underbar upplevelse, men för den renande effekten behövs flera. Då rekommenderar vi även kostrådgivning för maximal effekt.

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage som görs med stora mängder varm olja.  Huvudet, ansiktet och kroppen masseras systematiskt med lugna, svepande rörelser och ett lätt tryck. Behandlingen är djupt avslappnande för kropp och sinne och stärker nervsystemet. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp.

Oljan, massagen och värmen renar kroppen från slaggprodukter. Svettning är en viktig del av renande terapier, därför avslutas följs Abhyanga-behandlingen med Swedana, ångtält. Det är en form av ångbastu för kroppen med en öppning för huvudet som inte ska vara med i värmen.  Som avslutning serveras ört- te. Som detox blir behandlingen mer effektiv om du äter lättsmält mat någon dag innan samt på behandlingsdagen.

OBS! Bra om du har oömma kläder att ta på efteråt eftersom du har mycket olja kvar på kroppen. Ta även med dig något att ha på huvudet efteråt eftersom det är viktigt att huvudet inte blir nedkylt efter behandlingen. Det är också bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

Efter behandlingen bjuds det alltid på ayurvediskt ört-te.

Abhyanga helkroppsmassage inkl. efterbehandling i ångtält.

Tid: 2 timmar. 

Pris: 1140 kr.  

Boka tid

 

 

OBS! Abhyanga inkl Swedana är en behandling som tar lång tid och det används mycket olja, vilket innebär mycket tvätt och städning för mig efteråt. Därför önskar jag att du helst av allt kontaktar mig på tfn: 070-2363396 eller mejl: info@ayurvedalivsbalans.se och bokar tid. Jag tycker mycket om att göra denna behandling, dock kräver den mycket både för- och efterarbete än vad det övriga ayurvediska behandlingarna gör. Tacksam för att du har förståelse och du är varmt välkommen att kontakta mig. / Pia Jonna

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2019

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail