basti damm

Adrenaldam: En mycket avstressande behandling för att minska stresshormonerna som utsöndras via binjurarna. Behandlingen ger även klarhet och energi på längre sikt.

Adrenaldam stimulerar binjurarna genom att dammen med den varma oljan läggs på ryggen vid njurarna. En av binjurarnas viktigaste funktion är produktion av adrenalin och noradrenalin. Då man utsatts för långvarig stress eller efter en period av hög stress, orkar inte binjurarnas hålla emot längre och så småningom kan man bli utmattad/utbränd.

Minst 3 behandlingar inom 2 veckor rekommenderas.

Adrenaldam är en Basti-behandling som har sitt ursprung från Siddha Vaidya tekniken. Siddha systemet är ett av världens äldsta medicinska system och en är en del av Ayurveda. Det lär oss att det finns Marmapunkter, som är osynliga punkter på kroppen, och som kan hittas där energier från kroppens fysiska och mentala system sammanstrålar. Det är också på de platser som den vitala energin i kroppen kan bli blockerad. Det kan orsakas av fysisk skada eller av inre orsaker som t.ex  ilska eller rädsla.

Marmapunkter kan behandlas med akupressur, akupunktur eller som i Basti behandling där vi gör en “krans” av mjöl som vi placerar runt stället som ska behandlas. Sedan fyller vi den med blandad olja, kokos, sesam, ricin, som vi värmer till febertemperatur, c:a 40 – 42 grader. För att få maximal effekt är oljeblandningen förkokt med utvalda Ayurvediska läkeörter.

Basti behandlingen gör att kroppens immunförsvar aktiveras och fokuseras till den kroppsdel som blir uppvärmd eftersom en värmeökning på en isolerad plats uppfattas som en infektion eller inflammation.

Du bjuds alltid på ayurvediskt ört-te efter behandlingen.

Adrenaldam – för njurar & binjurar

Tid: 90 min.  

Pris: 790 kr/behandling.  

OBS! Ingen kontantbetalning. Betalning med bankkort eller swish

© AyurVeda Livsbalans AB 2021

DELA
Facebooktwitterpinterestmail