Shirodhara är nog den ayurvediska behandling som syns mest på bilder och reklam där man kan se oljestrålen sakta rinna ner på klientens panna.

Shirodhara

Shirodhara

Det är en väldigt avslappnande behandling som, med ayurvediska ord sägs ta ner Vata från huvudet. Alltså minska stress, surr och snurr och öka fokusering och grundning.

Shirodhara behandling motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk, sömnproblem.

Shirodhara behandlingen börjar med helkroppsinsmörjning med varm olja. Därefter får en oljestråle (Shirodhara) rinna ner på 3:e ögat och vidare ner över din panna och hjässa.

Behandlingen avslutas med Swedana, som är en form av ångbastu, fast bara för kroppen, du ska inte värma upp huvudet. Swedana är en ayurvedisk terapi som det inte pratas så mycket om, men svettning anses som väldigt viktigt. Om inte svettningen fungerar optimalt så störs kroppens naturliga utsöndring, vilket ökar risken för sjukdom. Den form av Swedana som vi använder är en kåpa som sänks ner över klientens kropp men utan att huvudet behöver vara med i värmen, och sedan höjer vi temperaturen till c:a 45 grader inne i kåpan med hjälp av vattenånga. Det är både nyttigt och väldigt skönt.

OBS! Bra om du har oömma kläder att ta på efteråt eftersom du har mycket olja kvar på kroppen. Ta även med dig något att ha på huvudet efteråt eftersom det är viktigt att huvudet inte blir nedkylt efter behandlingen. Det är också bra om du INTE har stylingprodukter i håret då du kommer till behandlingen.

 70 minuter. Pris. 890 kr.

Boka tid

 

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2018

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail