En av mina härliga morgonrutiner är… NÄSSKÖLJNING!

Jag gillar verkligen alla mina dagliga ayurveda-morgonrutiner. Det ger mig en skön start på dagen.

En av alla dessa är nässköljning. Det är inte för att jag har slem som ska lossna utan för att känslan av renhet och klarhet blir så markant. Nässköljning tar bort blockeringar och stimulerar  sjätte chakrat, anja, som står för mental klarhet.

Och luftvägarna öppnas upp så att det går lättare kan andas genom näsan. Det är viktigt både för att sänka stress samt då vi gör yoga. Då slemhinnor och bihålor renas och rensas och luftvägarna hålls rena så hjälper vi även immunförsvaret.

Det som behövs är: Nässköljningskanna + ljummet saltvatten. Du låter saltvattnet rinna genom ena näsborren så att det rinner ut genom den andra.

Näskannor finns i olika varianter och storlekar. Jag föredrar den här lilla som du ser på bilden.

Jag tar 1 tsk salt till 0,5 liter varmt (ljummet) vatten och rör om noga så att saltet löses upp ordentligt.

Men jag kan säga att det tog många år innan jag vågade testa. Tyckte att det verkade en aningens otäckt. Jag var rädd att det skulle rinna ner i halsen och ja, jag vet inte allt vad jag föreställde mig. Men så provade jag till slut och det känns så bra.

Kärlek & kram

Pia Jonna

© AyurVeda Livsbalans AB 2019

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail