Ayurveda är välbefinnande och harmoni och vägen dit är att varsamt djupna i sig själv. Ayurveda handlar om smaker, dofter, färger, beröring och ljud och hur det påverkar kropp och sinne. Vi kan använda allt som påverkar våra fem sinnen för att läka. Allt som påverkar våra sinnen och i vilken grad vi blir påverkade avgör hur vi mår. Det gäller allt det vi möter i vår omgivning. Vi behöver även bli medvetna om hur starkt våra egna tankar påverkar hur vi mår. Andlighet är att ha kontakt med sin egen djupare medvetenhet, att gå djupare in i sig själv. Då ökar vi inkännandet med allt.

Ayurveda i mitt liv

Jag är oerhört tacksam att jag har fått gåvan att ha ayurveda i mitt liv, och inspirera människor att välja en väg till hälsa och balans i livet genom att bli medveten om hur kroppens

Pia Jonna dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeut

Pia Jonna dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeut

funktioner och våra sinnen samverkar. På så vis går det att förebygga ohälsa och få livsbalans på ett naturligt och enkelt sätt. Jag känner stor tacksamhet över att fler och fler söker sig till ayurveda och blir varm i hjärtat då människor berättar om hur deras liv tagit en ny positiv vändning. Att fler börjar må bättre och bättre. Det är aldrig lätt att ändra på sitt liv och sitt invanda beteende men det går.

-Börja med att göra små förändringar i vardagen, det gör ändå stor skillnad.

– Välj ekologisk mat och hudvårdsprodukter som gör gott för kropp och sinne. Välj att göra saker som ger glädje. Välj människor som får dig att må bra, som får dig att skratta och som ger dig livslust. Lämna de övriga därhän. De kommer ändå aldrig att stötta dig på din nya väg.

-Sluta tillföra kroppen det som inte är bra dvs gifter i mat, gifter i hud- och hårvårdsprodukter, giftiga tankar osv. Ju mer som successivt skalas bort av det som är onaturligt och skadligt desto mer djupnar kontakten med din innersta kärna och det är där du hittar din egen sanning.

-Tänk på att det är aldrig för sent att du gör något åt ditt liv och bli den du var ämnad att bli.

Ayurveda beskriver all förändring och expansion som en process i fyra steg:
1. Det gamla lämnas
2. Ett mellanrum uppstår
3. Förändringen sker i mellanrummet
4. Det nya föds

Något som är värt att tänka på när det känns trögt i förändringar som vi behöver göra under livets gång.

Kärlek & kram / Pia Jonna Ludvigsson – dipl ayurvedisk hälsovägledare/terapeut på AyurVeda Livsbalans AB

AyurVeda Livsbalans AB © Karlstad 2019

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail