Ser du också hjärtat bland träden?

Idag har jag haft en ledig dag! Efter en kurshelg känns det nödvändigt att ta det lite lugnt och ta dagen som den kommer…

Att vara ledig innebär inte för mig att ligga länge i sängen, jag vaknar alltid samma tid varje morgon. Oftast exakt klockan 06.00. Helg som vardag. Det är min kroppsrytm och det känns väldigt bra. Jag har ju levt med ayurveda i många år nu… Det känns gott att vara morgonpigg! Göra mina morgonrutiner, en stunds yogaövningar, koka vatten och dricka det, ta örterna m. m.  ja allt det som jag ger min kropp som start varje morgon.

Jag tycker om att ha mina morgonrutiner eftersom de ger mig energi. Och så gillar jag att få saker och ting gjorda. Har mycket energi oftast och får mycket uträttat, vilket känns perfekt för mig som har en konstitution av Vata/Pitta.

Och i morse, denna lediga dag, så kände jag att det fanns en känsla i mig som gjorde mig extra pigg och alert. En känsla som så starkt fanns där. Jag vaknade med den känslan. Att något nytt håller på att hända.

Förmiddan ägnade jag åt att plocka och greja i ordning allt som blivit kvar efter att jag jobbat mycket förra veckan samt att jag haft ayurvedautbildning hela helgen. Det kändes skönt att få göra ett ryck och ta itu med det som blivit liggande.

Efter att jag ätit lunch så tänkte jag åka ut i skogen i det soliga fina vädret. Men något sa mig att jag inte skulle ta bilen till Skutberget som jag hade tänkt. Utan jag skulle gå upp till den lilla skogen som ligger alldeles intill vårt bostadsområde. Vi bor i stan fast ändå inte… Platsen vi bor på valde vi inte, den valde oss, så känns det.

Ja, hur som helst… Idag när jag gick på den lilla vägen förbi 4H gården och då jag stod och tittade på hästarna i hagen så fick jag plötsligt se att det kom en räv en bit bort. Jag stannade och räven stannade. Men till slut vände den om och försvann. Jag fortsatte vägen fram och beslöt sedan att ta stigen som leder upp i skogen. Det är en upptrampad och kuperad stig. Och vad får jag se när jag nått ända upp dit på den plats jag alltid brukar stanna till på.  Jo, där kommer räven igen. Ja, jag är ganska säker på att det var samma räv som jag sett innan eftersom den gick åt det hållet.

Ser du räven?

En räv, tänkte jag… Vad säger Solöga i boken djurens språk?

Jo så här står det:

Budskapet om räven: Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Min gåva till dig är att lita på dig själv.
Så hys inga tveksamheter du har det som krävs!

Ja det blev så självklart för mig. Räven visade sig för mig för att bekräfta att jag faktiskt tagit de rätta besluten.

Och som om det inte räckte med räven så kom även en ekorre fram intill mig.

Och ekorrens budskap är:

 

Ut med det gamla och in med det nya.
Min gåva till dig är upptäckarglädje. 
Gör dig av med det gamla och skapa därigenom nya möjligheter.

 

Det har varit en fantastisk fin dag och jag känner mig så nöjd och tacksam och jag ville så gärna få dela mig av dagen!

Kram och kärlek Pia Jonna

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail