Älskar min man! Mycket gör vi tillsammans med matlagningen är det så gott som alltid han som gör. Och han gör det toppenbra! Hittar alltid på egna rätter och komponerar smaker och färger.

Själv tappade jag all lust för matlagning och bakning under de många långa år som jag var långtidssjukskriven för utmattning/utbrändhet. Och tyvärr har inte den lusten infunnit sig riktigt sedan dess. Det var rätt mycket som försvann under den tiden…

Men nu var det inte det jag skulle skriva om utan jag vill dela med mig av den goda mat som stod och väntade då jag kom hem på lunch idag.

Luddes egenkomponerade lunchrätt som var jättegod och som jag skriver ner receptet på ifall det är någon som vill ha lite tips. Håll tillgodo!

RECEPT 

GRÖNSAKSBIFFAR MED BULGUR OCH RAITA A LA LUDDE

RECEPTET ÄR FÖR 2 PERSONER:

1 potatis som både grovrivs och finrivs

1 morot – grovrivs och finrivs

ca 3 cm färsk ingefära som hackas

ca 2 cm purjolök som hackas

1 msk sesamfrön

2 msk pumpafrön grovhackas

1 msk solrosfrön grovhackas

3 msk torkad persilja

ca 2 msk mandelmjöl

Rör ihop alltsammans och tillsätt 1 ägg och rör om igen. Tillsätt ev. lite olivolja eller kokosolja

Tillsätt lite salt som enda krydda

Forma till biffar och stek i kokosolja. (Vi föredrar den oljan som smakar och doftar kokos). Tillsätt ev mer kokosolja efterhand som du steker

RECEPT PÅ BULGUR

knappt 1 dl Bulgur som kokas i 2 dl vatten

+ 1 tsk manjistha (som ger den röda färgen) + lite salt.

RECEPT PÅ RAITA (SÅSEN)

Naturell yoghurt (vi använder mild grekisk) + gurka som grovrivs och egentligen ska det också vara lite fräst spiskummin i fast vi gillar utan också.

 

SMAKLIG MÅLTID!

Kärlek & kram

Pia Jonna

 

 

 

 

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail