Tidig höst är en fin tid med klar luft och alla vackra färger som finns på lövträden. Värmen är fortfarande kvar men mer och mer kryper den mer torra och kyliga luften in över vårt land.
Det sker stora förändringar i naturen just nu. Och det går fort… Då är det lätt att dras med och vilja förändra saker och ting runt omkring. I stället bör vi göra tvärtom. Stanna upp, lyssna in, reflektera, andas, njuta av livet.
Redan nu vill jag påminna dig som är frusen (som har Vata i din kroppskonstitution) eller kanske bara tillfälligt har ökat Vata i ditt liv… Var rädd om dig. Drick Vata-te eller andra varma drycker, ät varm och vällagad mat med olja eller ghee, smörj in kroppen med varm sesamolja eller Vata-Balans massageolja.
Se till att få tillräckligt med sömn. Och… glöm inte att varva ner mellan varven. Kör inte för hårt med kroppen utan försök lyssna in vad kropp och själ behöver. När du har möjlighet så stäng av TV:n, sociala medier och var i nuet och var snäll mot dig själv.
Gör kvällen till en skön ritual med lugn och skön yoga och/eller andningsövningar/meditation.
Ta en stilla och härlig promenad efter kvällsmaten och klä då på dig varma kläder.  (Mössa och vantar är ett måste för en Vata-person som ofta fryser om händer/handleder, fötter/fotleder, huvud och hals (en Vata-person bär mer än gärna en halsduk även inomhus).
Ett varmt bad (med några droppar sesamolja) eller varm dusch efter en insmörjning med olja är underbart avslappnande.En fin avslutning på dagen.
 
Kom i håg att naturen är oerhört avkopplande, långt bort från alla störande ljud som kan vara väldigt påfrestande för Vata-personer eller då en obalans förekommer.
Och har du inte möjlighet att komma ut i naturen under veckorna så passa på under helgen. Fyll på med naturens fantastiska energier.
(För dig som läser det här och vill veta mer… Kanske du vill komma till mig för hälsorådgivning. )
 
Kram & Kärlek
/ Pia Jonna
DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail