INGEFÄRASHOT 

Hej!

Idag har jag gjort en ny omgång med Ingefärashot!

Jag har hittat det här receptet på nätet, men minns tyvärr ej vart…

Du behöver 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl ekologisk honung.

Gör så här: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader. Ta av kastrullen från spisen och häll i  400 g riven ekologisk ingefära och pressa i 2-3 ekologiska vitlöksklyftor. När temperaturen sjunkit till omkring 37 grader så blandar du i 0,5 dl ekologisk honung och rör tills honungen löst sig. När sedan temperaturen nått rumstemperatur pressar du i saften från 2 ekologiska citroner. Låt sedan allt stå och dra 3-5 timmar. Sila av och häll på flaska. Ta gärna en shot flera gånger per dag.

Enligt receptet ska drycken försvaras i kylskåp. Dock föredrar jag själv att ha 1 flaska i rumstemperatur och de andra flaskorna får stå i kylen i väntan på sin tur. Ayurveda avråder alltid att dricka och äta kylskåpskallt eftersom det påverkar matsmältningen negativt.

Hoppas att du också kommer att gilla den här drycken!

Kärlek & kram / Pia Jonna

 

 

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2020

 

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail