INGEFÄRASHOT

Jag hittade det här receptet på nätet men jag vet tyvärr inte vart.

Vet inte om det är ok att dela men jag provar ändå så att fler får ta del av den.

Så här är receptet:

Du behöver 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl ekologisk honung.

Gör så här: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader. Ta av kastrullen från spisen och häll i  400 g riven ekologisk ingefära och pressa i 2-3 ekologiska vitlöksklyftor.

När temperaturen sjunkit till omkring 35-37 grader så blandar du i 0,5 dl ekologisk honung och rör tills honungen löst sig. När sedan temperaturen nått rumstemperatur pressar du i saften från 2 ekologiska citroner.

Låt sedan allt stå och dra 3-5 timmar. Sila av och häll på flaska. Ta gärna en shot flera gånger per dag.

Enligt receptet ska drycken försvaras i kylskåp men jag föredrar att dricka den rumstempererad. Ayurveda avråder från att dricka iskalla drycker eftersom det påverkar matsmältningen negativt. Dessutom är det många av oss som inte mår så bra om vi dricker eller äter iskallt.

 

Hoppas att du också kommer att gilla denna shot!

Det känns som att inga baciller i världen kan få fäste om vi dricker den här drycken resten av vintern.

 

Kärlek & kram// Pia Jonna

 

 

© AyurVeda Livsbalans AB 2019

 

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail