Kärlek är den kraft som gör livet värt att leva…

Söka eller ge, ge och ta emot.

Kärlek är den kraft som gör livet värt att leva det ger livet färg, djup och värme. Kärlek gör oss lyckliga.

Kärlek är beroende av relationer, vi söker lycka i relationer. Vi fastnar i en önskan, ett behov av att bli älskade, det är en tom känsla av nöd, ett försök att bli uppfylld från utsidan, av andra.

Kärlek är ett stadium av fullkomlighet, av kapacitet att ge. Det är ett överflödande tillstånd från vårt inre som påverkar vår kontakt med alla andra människor.

Den sanna frågan som vi ska ställa till oss själva är inte vart vi ska finna kärlek, utan hur vi ska GE kärlek. Om vi strävar efter att ge kärlek så måste kärlek komma till oss för att vi ser på kärlek som något integrerat inom oss. Om vi söker efter kärlek utanför oss måste kärlek fly iväg från oss för att vi ser på kärlek som något som inte riktigt tillhör oss.

De flesta av oss försöker att bli älskade av partner, familj, vänner. Vi placerar möjligheten att bli älskade i ett objekt eller en person som vi måste vinna över för att få kärlek till oss.

Vi måste hela tiden jaga efter kärlek, men kan inte behålla den. Att bli älskad på det sätter ger osäkerhet då vi inte kan vara säkra på att inte relationen ändras eller upphör.

För att våga älska på riktigt måste vi kunna GE kärlek och inse att vi har alla ord och all kunskap inom oss.  Och för att kunna skapa en äkta relation måste vi lära oss att se det gudomliga inuti den andra.

 

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail