ayurvedisk hälsorådgivning pulsavläsningNär du gör en ayurvedisk hälsovägledning så kommer det att pratas en hel del om obalanser.

Eftersom både mentala och fysiska problem som vi råkar ut för förväntas ha en orsak så måste det finnas en vana/ovana som har skapat en obalans.

Det är alltid det som personen överdriver som orsakar problem. Det innebär att det bästa medlet för läkning är att ta bort det som är för mycket, eller rättare sagt normalisera ett omåttligt beteende.

Det låter lättare än det är. Det är inte så att vi inte förstår på vilket sätt vi gjort ohälsosamma val och fastnat i en onyttig vana, men det är väldigt svårt att ändra en vana som blivit en del av livsstilen.

Det känns som att vi blir rubbade ur läge, det tar oftast flera månader eller kanske till och med år att genomföra en sådan förändring, trots att vi från början visste att vi behövde det.

Precis det här visar på vad som menas med obalans. Det vi vet är inte det vi gör, utan vi gör oftast som vi brukar. Det är en lång väg mellan tanke och handling.

Obalanser mellan det vi vet, och det vi väljer att göra, speglar en obalans mellan sinnet och kroppen.

I en perfekt inre balans så känner ditt sinne hur kroppen mår och du lär dig att välja det som är bäst för just den kropp som du bor i.

Pia Jonna dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeutPia Jonna Ludvigsson – dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeut på AyurVeda Livsbalans AB i Karlstad.

  AyurVeda Livsbalans AB 2021

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail