vatapittakapha

 

 

 

 

 

 

Det vackra med Ayurveda är att det ger förståelse för våra individuella olikheter.

Utan att förstå vår konstitution kommer vi att hamna i obalans och med tiden även sjukdom. Inget standardiserat medicinsk system kan hantera alla individuella variationer.

Om vi betraktar olika människor i världen omkring oss kan vi konstatera att alla inte är likadana. En standardperson är en statistisk idé som inte finns i verkligheten.

Var och en av oss är speciell både mentalt och fysiskt. Utseende, storlek, temperament och karaktär har en enorm variation som givetvis måste påverka vår hälsa och lycka.

Vi måste förstå vår egen natur för att må bra under livet.

Och för att kunna skapa social interaktion måste vi förstå även andras natur, som kan vara annorlunda än vår egen. T. ex den mat och livsstil som passar den ena kanske inte den andra mår bra av. Konkurrens och tävling kan stimulera vissa och vissa andra tappar helt motivationen.

Vill du lära dig mer om dig själv och Ayurveda så rekommenderar jag dig att gå egenvårdskurserna Steg 1-3. Du kan även behöva göra en Ayurvedisk hälsokonsultation så att du får personliga råd utifrån ev. obalanser och din egen sammansättning av doshor. Och läs gärna böcker med Ayurveda, det finns så många numera. En bra nybörjarbok är: Skapa din egen hälsa med Ayurveda

Det är aldrig försent att ta tag i sitt liv och börja med nya vanor.

Kram och kärlek

Pia Jonna dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeut samt licensierad för att hålla egenvårdskurserna Steg 1-3.

© AyurVeda Livsbalans AB 2020

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail