VISSTE DU ATT:
· Ayurveda är ett 5000 år gammalt komplett och fungerande sjukvårdssystem.
· Ayurveda är godkänt av WHO och räknas som den mest kostnadseffektiva sjukvården eftersom det är förebyggande.
· Ayurveda definierar varje person utifrån tre energier/egenskaper som kallas Vata, Pitta, Kapha, och som finns inom oss, i vår natur, universum, och i våra dygns- och årstider.
· Ayurveda definierar sjukdomars utveckling i sex olika stadier.
· Ayurveda upptäcker sjukdomsorsaker på ett tidigt stadium. Redan i första stadiet vet vi att det handlar om obalans. Därför arbetar vi mycket grundläggande med personliga kost- och livsstilsråd, för att hindra att obalansen utvecklar sig till sjukdom.
· När vi normalt går till läkare här i väst, så är vi redan i stadie 5 och 6. Vi benämner inte obalanserna som sjukdom förrän det gått för långt.
(Det är i Steg 2, i Ayurveda-egenvårdsutbildningen, som du får lära dig mer om de sex sjukdomsstadierna).
Kom i håg att vi inte bör blanda ihop olyckor och sjukdom! Vid akutvård som trafikolyckor, benbrott, brännskador o dylikt är den västerländska sjukvårdens resurser fantastiska!
Själv tycker jag att Ayurveda är en underbar hälsolära som hjälpt/hjälper mig varje dag, både vad gäller det fysiska som det mentala. Det finns så många fina och bra kroppstypsanpassade råd som har mycket positiv effekt på både kropp & sinne.
Och att jag dessutom arbetar med ayurveda och kan vara till hjälp för andra som också vill få balans i sina liv ger ju ännu större lycka i mitt liv…
Kärlek & kram
Pia Jonna – dipl. ayurvedisk hälsovägledare/terapeut på AyurVeda Livsbalans AB i Karlstad.
AyurVeda Livsbalans AB © Karlstad 2019
DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail