Örtblandningen Trifala är en naturlig hjälp för att hålla magen igång.

Trifala är inte en ört utan namnet på en klassisk ayurvedisk beredning av tre frukter som heter: amalaki (emblica officinalis), bibhitaki (terminalia belerica) och haritaki (terminalia chebula). De här tre frukternas sammansättning har en balanserade effekt på alla tre doshorna: Vata, Pitta, Kapha.

Att mage och matsmältning fungerar och är i balans är inom ayurveda en viktig princip. Trifala balanserar upp peristaltiken (tarmrörelserna) och fungerar både vid förstoppning och vid diarré. OBS! Vid diarré ta svalt vatten och en mindre dos av Trifala.

Trifala förbättrar välbefinnandet inom tre viktiga områden: Matsmältningen, näringsupptaget och metabolismen. Stärker mage/tarm och gynnar de nyttiga bakterierna. Löser även upp toxiner på ett djupare plan och ger därmed en betydande utrensningseffekt.

Positiv bieffekt: Trifala renar långsamt och kan därför ätas under längre perioder: 6 månader eller ännu längre. Vid långvarig användning stärks även centrala nervsystemet, ögonen och hjärt- och kärl systemet.

Det finns även enbart Haritaki-pulver samt Amalaki-pulver för den som vill ha det.

OBS! Tänk alltid på att all dosering för örter alltid ska grundas på vilken kroppstyp man har. Vata behöver alltid den mindre mindre mängden och Kapha den större.

Pia Jonna © AyurVeda Livsbalans AB 2020

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail