Örtblandningen Trifala är en naturlig hjälp för att hålla magen igång. 

Under sommaren och semestern är det oftast lätt att det blir en mer oregelbunden livsstil. Fler resor, mer oregelbundna mat/sovtider, annorlunda typ av mat & dryck, sena kvällsmåltider osv. Och visst ska vi alla njuta av sommaren och ledigheten… 

Dock påverkar förstås det här magen och då är Trifala en bra hjälp. Och att mage och matsmältning fungerar och är i balans är inom ayurveda en viktig princip.  

Trifala är inte en ört utan namnet på en klassisk ayurvedisk beredning av tre frukter som heter: amalaki (emblica officinalis), bibhitaki (terminalia belerica) och haritaki (terminalia chebula).

De här tre frukternas sammansättning har en balanserade effekt på alla tre doshorna: Vata, Pitta, Kapha. 

Trifala förbättrar välbefinnandet inom tre viktiga områden: Matsmältningen, näringsupptaget och metabolismen. 

Trifala balanserar upp peristaltiken (tarmrörelserna) och fungerar både vid förstoppning och vid diarré.

Stärker mage/tarm och gynnar de nyttiga bakterierna. Löser även upp toxiner på ett djupare plan och ger därmed en betydande utrensningseffekt. 

Trifala renar långsamt och man kan därför äta den under längre perioder: 6 månader eller ännu längre. Vid långvarig användning stärks även centrala nervsystemet, ögonen och hjärt/kärl systemet.

Dosering: Ta 1/2 – 1 tsk pulver i lite varmt vatten och drick innan sänggåendet eller alternativt även före frukost. Eller enligt ordination som du fått.

(OBS! Tänk alltid på att all dosering för örter alltid ska grundas på vilken kroppstyp man har. Vata behöver alltid den mindre mindre mängden och Kapha den större).  

EXTRA PRIS

PÅ EKO TRIFALA PULVER 

GÄLLER TILL OCH MED 28 JUNI!  

 © AyurVeda Livsbalans AB 2019

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail