OBS! KURSEN ÄR INSTÄLLD MED ANLEDNING AV DEN RÅDANDE SITUATIONEN MED CORONA-VIRUSET.

ÅTERKOMMER MED NYTT KURSDATUM!

Ayurveda utbildning för egenvård.

MATSMÄLTNING – KROPPENS SYSTEM – SJUKDOM

Lördag 4 april 09.00 – 16.00. 

Söndag 5 april 09.00 – 16.00. 

Plats: AyurVeda Livsbalans AB, Stenhagsgatan 4D, 65344 Karlstad.

Investering: 1950 kr. OBS! Anmälningsavgift, 300 kr swishas till 123 213 20 25. När den är registrerad så har du en plats på kursen. Vi sänder dig en faktura på resterande kursbelopp.

Sänd din anmälan + namn + adress + telefonnummer till info@ayurvedalivsbalans.se eller sms:a till 070-236 33 96.

Anmälan senast 26 mars.  Begränsat antal platser.

OBS! Det är bäst om du gått en grundkurs i Ayurveda innan du går denna kurs. Det är då lättare att förstå hur allt hänger ihop: Vata, Pitta, Kapha och grundförståelsen.

KURSINNEHÅLL:

MATSMÄLTNING – att ha en bra matsmältning har stor betydelse för att hålla sig frisk genom livet. Det spelar en mycket stor roll hur vi smälter maten vi äter och vad och hur vi äter. Om det vi äter blir till näring eller istället bildar ama/toxiner som gör oss sjuka.

Var och en av oss, beroende på kroppstyp/dosha, behöver olika mathållning, mat, dryck, mängd och temperatur på maten osv.

Även hur du smälter intryck och känslor har stor betydelse för om matsmältningen fungerar optimalt eller inte. Allt påverkar alltid magen. Du kan äta bästa och nyttigaste maten med om du sitter i ”fel” sällskap eller miljö som påverkar dig negativt så påverkar det matsmältningen. Där har vi så olika upplevelse beroende på vilken dosha som dominerar oss.

 

KROPPENS olika system – lymfsystem, blod, nervsystem m. fl. Allt behöver få rätt näring för att fungera optimalt. Du lär dig på vilket sätt du själv kan upptäcka och påverka om det finns en störning i något av kroppens system.

Du får konkreta råd och tips på det som hjälper och läker. Det handlar om olika typ av livsmedel, läkeörter, kryddvatten osv.  Här plockar vi in även det som modern forskning inom Ayurveda klarlagt. Det är fantastiskt hur mycket vi själva kan göra om vi vill påverka vår egen hälsa.

 

SJUKDOMAR – Vad är det egentligen som gör oss sjuka. Ayurvedaläran beskriver sjukdomar som en obalans i matsmältningen. Vi måste ha balans mellan Vatas – nervsystem, Pittas – heta förbränning och Kaphas – närande näringsupptagning.

Du lär dig de primära och sekundära orsakerna till att sjukdomar uppstår, enligt hälso- och sjukvårdssystemet Ayurveda.

Inom Ayurveda behandlar vi i första hand inte problemet/sjukdomen, utan vi behandlar personen/patienten.

Kryddor och örter används för att ”justera” effekten på den mat vi äter. Det gör att näringsupptagningen blir bättre och att balansen i magen blir bättre. (Mer om kryddor, smaker och mat i nästa kurs 9 – 10 maj).

Du lär dig de sex olika stadierna som förklarar hur sjukdomar växer till och sprider sig i kroppen. Ett sjukdomsförlopp som Ayurveda redan för 5000 år sedan såg som möjliga orsaker.

Även här får du tips och råd du kan använda för egenvård.

 

Pia Jonna Ludvigsson – dipl. Ayurvedisk hälsovägledare och dipl. behandlingsterapeut på AyurVeda Livsbalans AB i Karlstad. Samt certifierad för egenvårdskurser.

Lennart Ludvigsson – utbildad 5 steg inom Ayurvedaskolan samt dipl. behandlingsterapeut.

Kärlek & kram

Vi har ett brinnande intresse för Ayurveda!!!

Copyright © AyurVeda Livsbalans AB Karlstad 2020

DELA
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail